Boekbinderij Arnold van Zanten

Mijn naam is Alex van Zanten en samen met mijn vrouw Yvonne van Zanten ben ik eigenaar van Boekbinderij Arnold van Zanten. Boekbinderij Arnold van Zanten is een ambachtelijk bedrijf met oog voor de individuele wensen van de klant. Wij zijn specialist op het gebied van bindwerk en het drukken van hoogwaardig drukwerk. Wij vinden het dan ook uiterst belangrijk om kwaliteit en betrouwbaarheid aan onze klanten te leveren. Hierdoor is Boekbinderij Arnold van Zanten een vaste waarde voor veel grote bedrijven en particulieren.

Boekbinderij: Alex en Yvonne van Zanten

Geschiedenis

In 1947 is mijn opa Arnold van Zanten begonnen met een boekbinderij. Mijn Opa startte zijn boekbinderij aan de Eeldersingel  in Groningen. Hij specialiseerde zich in het maken van receptieboeken, foto- en babyalbums. Later zijn daar ook condoleanceregisters bijgekomen. Deze boeken werden voornamelijk gepersonaliseerd door foliedruk. Naast deze eigen producten deden we ook veel bindwerk het kadaster en de universiteit in Groningen. Dit was traditioneel bindwerk met de hand. Ook hier werden de banden (kaften) voorzien van teksten in foliedruk (goud of zilver).

Helaas is mijn opa jong overleden en is Boekbinderij Arnold van Zanten voortgezet door mijn vader Jan van Zanten. Inmiddels is het bedrijf dan al twee keer verhuist binnen de stadsgrenzen van Groningen. Eerst naar de Blekerstraat en vervolgens naar de Oosterhamrikkade. Jaren later ben ik na het grafisch lyceum ook in de zaak gekomen en heb jaren met mijn vader samengewerkt. Inmiddels  ben ik al meer dan 25 jaar onderdeel van Boekbinderij Arnold van Zanten,  echter nu samen met mijn vrouw Yvonne.

De stad Groningen hebben we verruild voor het platte land van Drenthe. Nu combineren we wonen en werken in het mooie dorp Donderen.

De Boekbinderij

Bij Boekbinderij Arnold van Zanten hebben we door Yvonne moderne technieken toegevoegd aan het traditioneel binden. Wij printen nu de banden (kaften/omslagen) met een wide-format printer op vele soorten materialen, zoals kunstleer of linnen. Ook kunnen we digitaal goud of zilverfolie bedrukken. Het drukwerk en het printwerk doen we ook zelf. Naast het traditioneel binden (naaien van de katernen/vellen) kunnen we ook lijmen middels Pur. Dit is een kwalitatief goede lijmmethode die zeer geschikt is voor softcovers (pocket boekjes/tijdschriften met slappe kaft), maar ook voor hardcovers (gewoon boeken met harde kaft). De productie kosten zijn lager dan bij naaien en uitermate geschikt voor kleinere oplages of om de kostprijs te drukken. Kortom we zijn een modern bedrijf dat op ambachtelijke wijze werkt.

Boeken inbinden

Producten en diensten

Bij onze boekbinderij kunt u terecht voor de volgende producten en diensten:

* Boeken vanaf 1 ex.

* Ontwerp/ vormgeving /huisstijl

* Dtp

* Drukwerk (briefpapier, visitekaartjes)

* Promotie materiaal (flyers, posters, programmaboekjes, folders etc.)

* Fotoplakboeken, Babyalbums, Receptiealbums en condoleanceregisters

Ook voor innovatieve dingen zoals Paardenadministratieboeken en natuurlijk allerlei ideeën kunt u bij ons terecht. Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn! U kunt dan ook contact met ons opnemen!